Pølser med tradition

Hos Skovsgaards Delikatesser & Charcuterie kan finde et udvalg af håndlavede pølser lavet af de bedste råvarer, der sammen med den særlige fremstillingsproces giver et produkt af en helt unik, smagsmæssig kvalitet. Man har stolte traditioner for fremstilling af pølser på denne måde i Frankrig og Italien, mens fremgangmåden herhjemme har måtte vige til fordel for hurtigt modnede industrifremstillede pølser lavet af kød af tvivlsom kvalitet og ofte spækket med tilsætningsstoffer.

Pølserne hos Skovsgaards laves af fersk kød af god kvalitet fra fritgående dyr. Kødet hakkes, krydres og nedkøles før det omhyggeligt fyldes i naturtarme ved hjælp af en hånddrevet pølsestopper. Herefter modnes pølserne til de opnår den rette ph-værdi, der indikerer at mælkesyregæringen og dermed fermenteringen er i fuld gang. Det er nødvendigt at tilse pølserne dagligt for at ramme det helt rigtige tidspunkt. Herefter koldrøges pølserne over flere dage afhængigt af deres størrelse.

Røgningen tilfører smag og konserverer pølserne før de eftermodnes i et specielt modningsskab. Hele processen fra fars til færdig pølse tager op mod 6 uger og det færdige produkt er afhængig af at de forskellige faktorer i fremstillingsprocessen spiller perfekt sammen. Krydringen, fermenteringen og røgningen giver tilsammen pølserne deres særegne smag og konsistens.